Audio Mixing Platform (AMP)   Audio Mixing Platform (AMP)

Contact us info@audiomixingplatform.com

FORUMS

Author Topic: X touch extender  (Read 1307 times)

fdew

  • Beta Team
  • Full Member
  • *
  • Posts: 100
    • View Profile
    • LBP
AMP User since 2014

Richard B. Ingraham

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
    • View Profile
    • AMP Stuff on RBI Sound Site
Re: X touch extender
« Reply #1 on: May 29, 2017, 12:44:50 AM »
Well someone finally listened.   ;)
Richard B. Ingraham

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #2 on: May 29, 2017, 03:37:27 AM »
This is great news!!!

jlklein

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 67
    • View Profile
    • Faith Baptist Church
Re: X touch extender
« Reply #3 on: May 29, 2017, 03:15:52 PM »
Any idea on price or availability?
This would be a great companion to my X-touches.
8 faders just ain't enough but I don't really have room for 2 large full X-touches.

Jeff
Jeff Klein, DMC-E
Head Volunteer Sound Geek
Faith Baptist Church
Glen Burnie, Maryland
http://www.faithbc.net / @FBC_TechTeam
http://www.reverbnation.com/7thvoice / @7thVoiceMusic
http://www.linkedin.com/pub/jeff-klein/32/852/6ba

fdew

  • Beta Team
  • Full Member
  • *
  • Posts: 100
    • View Profile
    • LBP
Re: X touch extender
« Reply #4 on: May 30, 2017, 12:40:28 AM »
AMP User since 2014

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #5 on: January 02, 2018, 07:37:31 AM »
Just a note that the new version of the GUI now has built-in support for the rtpMIDI used by the X-Touch Extender, as well as the X-Ctrl protocol used by the main X-Touch unit.  No more USB!!!!

Richard B. Ingraham

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
    • View Profile
    • AMP Stuff on RBI Sound Site
Re: X touch extender
« Reply #6 on: May 11, 2018, 01:16:23 AM »
So just curious.  Is there any reason to not just use 2 X touch extenders, rather than an X Touch with one extender?

As much as I loath to buy another Behringer it does look like the best way to go for AMP.
Richard B. Ingraham

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #7 on: May 11, 2018, 03:36:22 AM »
You can use just the extenders if you like.  The bigger one has direct access to a lot of auxes and view groups, plus you get the scene advance/previous/recall buttons, as well as media start/stop.  Those functions can be handy. 

Also, scribble strip colors only work on the bigger X-Touch, as they haven't put the code in the extenders yet.

Bob

Richard B. Ingraham

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 754
    • View Profile
    • AMP Stuff on RBI Sound Site
Re: X touch extender
« Reply #8 on: May 11, 2018, 12:58:03 PM »
You can use just the extenders if you like.  The bigger one has direct access to a lot of auxes and view groups, plus you get the scene advance/previous/recall buttons, as well as media start/stop.  Those functions can be handy. 

Also, scribble strip colors only work on the bigger X-Touch, as they haven't put the code in the extenders yet.

Bob

Thanks for filling me in.  I can see where some of the extra buttons would be very helpful.  Perhaps worth the extra cost.  I typically have the space but not always.  But maybe the end goal is to have one main unit with two extenders and where space is tight just use one or two extenders.

It's interesting that scribble strip colors are not supported on the extender, they certainly appear to do so in the pictures on the web site.  Not that that means anything really.

Richard B. Ingraham

skuithe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #9 on: May 11, 2018, 04:17:44 PM »
Hi Bob,

I have the main unit and one extender.
Please talk me through getting the xtouch protocol to work. I am really interested in seeing the scribble strip colors function. Which template and what mode the main unit needs to be in.
I have successfully connected with rtpMIDI and the MCU template.


Thanks

SK

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #10 on: May 15, 2018, 12:23:16 PM »
Hey Steve,

1. Set your X-touch to use the XCTL protocol (just the plain one, not any of the combo ones).
2. In AMP, change the interface for that controller to use X-Ctl Protocol.
3. Enter the IP address in the field below of what is displayed on the X-touch.
4. Use the template file X-Crtl.xml.

Should lock and rock!


skuithe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 64
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #11 on: May 15, 2018, 02:24:12 PM »





Try as I might. I can't get it to connect. I've tried 3 different systems.

I have also noticed that the midi preferences are not being saved correctly in the GUI settings.
No matter what profile I use, it is blank when reopening the software after saving the GUI settings.


SK

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #12 on: May 16, 2018, 03:45:06 AM »
Hey Steve,

Try nuking your GUI config file, and doing your config again.  I have seen weird stuff happen when it uses old config files.  I do know that the GUI midi controller parameters do get saved properly, as I've done several shows recently where that would have been very evident if it were not working.

Bob

mattseymour

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 202
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #13 on: June 10, 2018, 02:52:02 PM »
Hi Bob,

I have the same problem. Just can't get it to work. suspiciously I can't see a config file in the c:\gui folder. It seems to be saving some aspects of config though. Has the config file location/name changed?

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 943
    • View Profile
Re: X touch extender
« Reply #14 on: June 12, 2018, 04:01:04 AM »
Yes, the config file is now in the local user's folder, since Windows wants to only let us write within that folder.  It is under appdata\roaming\ampgui

Bob